fredag 20 mars 2009

Huset

Igår var tanken att David och jag skulle åkt och valt kakel och klinkers till huset. Men istället ringde både vår kvalitetsansvarige och killen som fixar vår grund och berättade att när kommunen mätt ut huset igår så hamnade ena hörnan ca 2 cm från en stor bit av berget. INte så kul! Innebär ju att vi inte kan gå runt huset. Så de ville att vi skulle åka ner och ta beslut om hur vi skulle lösa de. Fanns två alternativ.

1. Vi flyttar ut huset, men då kommer vi närmare garaget.

2. Vi tar bort berget och låter huset ligga kvar.

Snabba beslut, då betongen till grunden kommer på tisdag och då måste markarbetet vara klart!

Så var bara att avboka mötet hos kakelfirman och åka ner till tomten för att möta upp Tomas som fixar vår grund.

Jäklar vad det hänt grejjer bara sen i lördags när vi var nere sist!


Men i allafall. Vi kom fram till att de skulle försöka sig på att ta bort berget bakom huset. Får hoppas det funkar utan att spränga, och märker de att det inte funkar så får vi väl flytta fram huset istället. Sån tur är det skiffer så berget delar sig väldigt lätt, därför trodde Tomas att det skulle funka bra med grävskopan.

Så hoppas hoppas nu att det funkar!

Dessutom fick vi bestämma om höjden på vart golvnivån skulle hamna, då den tydligen var utritad väldigt högt, och det tyckte kommunen och kvalitets-Sven var onödigt, och vi med när vi fick se hur högt A-hus hade tänkt sig från början.. Men nu kommer det blir bra.

Den andra överraskningen som kom igår var, att A-hus ringde och undrade varför de inte fått papper om bank-spärren som både jag och david trodde var klart. David fick ringa vår bankkvinna som var på semester i Frankrike (Ibland är det tur att vi känner henne privat oxå), och hon satt och väntade på papper från A.hus om att den skulle sättas upp. Allt var egentligen klart bara att de inte kommunicerat med varandra. Så det skulle lösa sig på måndag när Ing-Marie var tillbaka från Frankrike.

Men på tisdag kommer betongen till grunden, och onsdag v16 kommer huset. Killen som ska bygga huset kikade förbi tomten igår när vi var där och pratade lite, de ska tydligen ha byggställningar vilket underlättar MASSOR för oss när vi ska måla huset utvändigt.


3 kommentarer:

  1. Herre Jisses vilken massa beslut och småstrul! Verkar som om ni fixar det mesta eller rättare sagt allt!!!

    Hoppas det flyter på lite bättre nu!
    Kramen

    SvaraRadera
  2. Hugaligen Camilla så mycket som händer hos er!! Himla spännande att följa dramat här!!! Kramen!!

    SvaraRadera
  3. Spännande att se hur byggandet går framåt. Känns stort det där med att bygga hus man måste verkligen tänka på allt.
    kram

    SvaraRadera