torsdag 30 april 2009

Sista April

Det är dagar som idag då jag saknar Lund.

Att fira Sista April i Lund har alltid varit något speciellt, oavsett om man kunde ta sig in på nationer eller inte.
När man var liten såg man alltid fram emot att gå på Tivolit i STadsparken för att sen titta på den gigantiska brasan.

Som tonåring såg man fram emot att hänga i stadsparkens utkant gärna i närheten av Mejeriet tills skymmningen kom då man letade sig till Tivolit och tog över det från alla barnfamiljer. Smygdrick några öl eller persikovin utblandat med Sprite inhandlat i Köpenhamn och spana in alla snygga killar som letat sig dit.

I gymnasiet eller efter gymnasiet så var sporten att låssas vara student. Man hände i stadsparken tidigt åt frukost med studenterna och hade man tur så hademan lyckats komma över biljetter till en CHampangegalopp samt till en nation på kvällen. Oftast åt vi middag hemma hos någon kompis innan vi gav oss ut i Nationsvimlet.

Första maj har sen alltid traditionsbundet spenderats i Lundagård där man kollat på Studentsången. Som liten var det roligast för man fick ballong och leka bland de stora grodorna på Fontänen.. Som tonåring, ytterligare ett tillfälle att spana på snygga killar men man var för kool att egentligen kolla på Kören så man hängde i utkanten av Lundagård. Och som lite äldre så botade man bakfyllan med skönsång ;)

Men idag saknar jag Lund och alla härliga traditioner.. Göteborgs Cortege är bara mesigt tråkig!!

Å mamma jag looooovar att jag aaaaaldrig drack någon alkohol i tonåren oavsett vad jag skrev ovan.. host host host...

1 kommentar:

  1. Men lilla gumman ... du drack väl INTE persikovin *chockad* ;-)

    SvaraRadera