måndag 26 juli 2010

BVC 10mån-kontroll

Idag var vi på BVC för Astrids 10 månaders kontroll. Eftersom David har semester fick han oxå följa med, borde varit andra gången för honom där, så det tyckte han nog var kul.

Astrids vanliga sköterska hade semester så fick träffa den berömda Maria. Alla som går till BVC i Åsa pratar så gott om henne, men vi har aldrig träffat henne innan idag. Å ja jag får faktiskt säga att hon var jätte bra och trevlig, inte så jag skulle vilja byta bort Malin som vi normalt sett går till men jag förstår varför hon fått så gott rykte.

Dagens siffror var:
Vikt: 8460g
Längd:74cm
Huvudomfång: minns inte riktig men tror det var 45cm

Så trots att Astrid ätit lite halvkasst nu när det varit varmt hade hon ändå gått upp bra i vikt. Hon ligger fortfarande lite under medelkurvan på vikt, men hon ligger över på längd och nästan exakt med huvudomfånget, så BVC var väldigt nöjda med hennes kurvor.

Åter igen pratade vi om hennes eksem, famförallt de på hennes fot som hon kliar och kliar och kliar på, hon kliar faktiskt hål på det med jmna mellanrum. Sist fick vi en starkare kortisonkräm att testa, men den har inte fungerat, så nu tyckte Maria att vi skulle testa den 2ggr om dagen i 5 dagar, och om det inte visade resultat så var det bara att ringa till barnmottagningen i Kungsbacka så en läkare fick kolla på det och eventuellt allergi-utreda hennes eksem. Får hoppas det inte ska behövas:/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar