söndag 18 januari 2009

Strul Strul

Nu sitter David och jag och väntar på hans föräldrar. Vi ska åka till Davids farbor Lennart för att skriva om alla papper för vårt köp av tomten.

Det är nämligen så att vi inte fått någon Lagfart. Det som man trodde var en ren rutin grej har visat sig blir en massa krånglande myndigheter. Vi blev nekade av två anledningar.

1. Papperna vi skrev vid köpet var ett Köpekontrakt, och enligt länstyrelsen måste det vara ett Köpebrev = vi måste göra om köpet på pappert och skicka in det igen.

2. Arne måste godkänna köpet av tomten. Och det är här det blir lite knivigt.. För det första är ju Arne död, för det andra ägde Arne aldrig huset/tomten, utan allt stod på Davids farmor och de var aldrig gifta. Dessutom står det i både Karins och Arnes testamente att allt tillfaller Donald och Lennart, devs Davids pappa och farbror. Alla de här papperna fick länsstyrelsen med vid ansökan för lagfart, så man undrar ju vad de sysslar med när de kräver att Arne ska godkänna. Ska han hoppa upp ur graven och signera?

Men förhoppningsvis går allt att lösa! Vi åkte runt i alla bokaffärer igåroch tillslut hittade vi ett Köpebrev, så det ska skrivas på idag. Sen åker David och lämnar detta till vår bankkvinna som i sin tur ska prata med länsstyrelsen.

Phuu alltid är det något som ska strula..

2 kommentarer:

  1. phu vad jobbigt.. hoppas allt loser sig.. pk

    SvaraRadera
  2. Jisses vilket byråkratiskt drabbel!
    Hoppas allt löser sig!

    P&K

    SvaraRadera